Wonen in Haarlem

Haarlem heeft meer woningzoekenden dan huurwoningen. Woonruimte vinden is dus niet gemakkelijk. Voor een goedkope huurwoning in Haarlem en omgeving kijk je in de Woningkrant of op de website van Woonservice. Je kunt bij deze organisatie ook terecht voor bemiddeling als je een kamer zoekt.


Inschrijven

Wil je in Zuid-Kennemerland in aanmerking komen voor een huurwoning van een woningcorporatie, dan is de eerste stap je in te schrijven als woningzoekende bij Woonservice. Voor een bedrag van € 35,00 (tarief 2013) blijf je vijf jaar ingeschreven. Voor de inschrijving geef je een eenmalige digitale machtiging af. Iedereen van 18 jaar en ouder met de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning kan reageren op het woningaanbod.

Vergunning

Er bestaan twee soorten huurwoningen. Woningen met een huurprijs tot € 664,66 per maand (tarief 2012) heten sociale huurwoningen. Hiervoor heb je een huisvestingsvergunning nodig. Het aanvraagformulier voor de vergunning vind je via de gemeente Haarlem. Woningen met een huurprijs hoger dan € 664,66 vallen in de vrije sector. Deze worden vooral aangeboden door makelaars.

Digitale Woningkrant

Via de website van Woonservice kun je een abonnement nemen op Digizine, de Digitale Woningkrant.

Meer informatie

Als je meer wilt weten over het huren van een woning en of je in aanmerking komt voor huursubsidie of een vangnetregeling, klik dan op ‘Organisaties'.

Meer informatie